Hemgjord vegetarisk korv

30 m
4
Hemgjord vegetarisk korv
Foto: TV4

Stoppa din egna korv på vegetariskt vis! Välj kollagenfjälster och fyll med en riktigt smakrik "korv"smet!

Tips! Det går även att ta i lite kryddor med rökt smak såsom grill -eller BBQ kryddor eller röka korven i en rök innan grillning/stekning.

8 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök, fint hackad
  • 3 msk kokosfett eller olivolja
  • 6 klyftor vitlök, pressade eller fint hackade
  • 5 dl kokta vetekorn, eller kokt råris
  • 2 dl hummus
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 msk maizena
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 röd chili, fint hackad utan kärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 kvist salvia (eller 1 tsk torkad)
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk cayenne
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rött vin
  • ev. vegetarisk buljong om det behövs att späda smeten med
  • 2 meter kollagenfjälster

Gör så här

  1. Fräs löken glansig i en msk av oljan. Tillsätt vitlök och fräs lite försiktigt. Ta av från plattan.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke, utom vinäger och vin. Flytta över till en assistent med knivar och kör till grov mix, inte puré.
  3. Tillsätt vinäger, vin och grönsaksbuljong efter behov. Om du vill kan du istället köra blandningen genom korvkvarnen och då med 4-5 mm hålskiva, mixa i så fall i vätskan efteråt.
  4. Det går bra att provsteka lite av smeten innan man går vidare till näste steg.
  5. Stoppa smeten i kollagenfjälster av önskad grovlek och forma snygga korvar. Det finns även fjälster av cellulosa som är helt fria från animalier, annars går det att forma korvar och lägga på en bit folie och snurra folien tätt omkring så korvens form håller sig.
  6. Stek eller grilla korvarna!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept