Hemgjord pasta med medelhavsgrönsaker

Hemgjord pasta med medelhavsgrönsaker
Foto: TV4
Johan Örtendahl
Johan Örtendahl

Hemgjord pasta med medelhavsgrönsaker

Av: Johan Örtendahl

Från: Efter stängning

12 ingredienser

45 m

Få saker är godare än en perfekt hemgjord pasta! Här serveras den med  mustiga och smakrika medelhavsgrönsaker.

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 2,5 dl durumvetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten

Grönsaker

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja (medelpepprig)
  • salt
  • 1 citron, skalet
  • 0,5 citron, saften
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 220 grader
  2. Blanda alla ingredienserna till pastadegen i en matberedare och blanda dessa tills du har fått en sammanhängande deg. Låt den vila i 20 minuter.
  3. Skiva grönsakerna i jämnstora bitar, halvera tomaterna. Sprid ut dem i en ugnsform häll på olivolja och salt. In i ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
  4. Under tiden som grönsakerna är i ugnen, kavlar du ut pastan i en pastamaskin till önskad storlek. Skär den sedan i tjocka strimlor.
  5. När det är tre minuter kvar på grönsakerna kokar du pastan till al dente
  6. Blanda alla grönsaker med rivet citronskal, citronsaft och grovt hackad basilika. Blanda i pastan och dra gärna lite med pepparkvarnen över maten innan servering.