Hemgjord kycklingbuljong

ca 2 h
6

En enkel kycklingbuljong med mild smak som kan smakas upp med kryddor om man vill vid servering. Det här är en bra buljonggrund som kan frysas in och tas fram när man är sugen på en risotto, nudelsoppa, minestrone eller en mixad soppa med t ex tomat, paprika eller rotsaker.

21 oktober 2015
ca 2 h
6

Du behöver

  • 2 kycklinglår
  • 1 gul lök
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 persiljestjälk
  • 3 msk torkad svamp
  • 2 l vatten
  • salt

Gör så här

  1. Lägg allt i en stor kastrull eller gryta. Koka upp och skumma med en slev.
  2. Låt buljongen småputtra under lock ca 1-5 timmar. Smaka av med salt. Sila vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept