Hemgjord hasselnötskräm

30 m
Hemgjord hasselnötskräm
Foto: TV4

Tips: En variant är att byta ut hasselnötter och mörk choklad mot mandlar och vit choklad.

23 februari 2017
30 m

Du behöver

  • 2 dl hasselnötskärnor, gärna nyknäckta
  • 1 cm vaniljstång
  • 1 dl mörk choklad 70 %, hackad (50 g)
  • 1 –2 msk honung
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i 8 minuter.
  2. Lägg de rostade nötterna i en handduk och gnugga bort skalet.
  3. Mixa nötter och vaniljstång tills alltsammans är så finfördelat som möjligt. Hasselnötterna ska malas till dess att oljan från nötterna pressats ut. Det tar ca 10 minuter.
  4. Tillsätt choklad, honung och lite salt och mixa igen. Häll till sist i rapsolja, lite i taget, och mixa till en bredbar kräm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept