Hembakta hamburgerbröd

Hembakta hamburgerbröd
Foto: TV4

Det ger en viss känsla att servera hembakta hamburgerbröd. Framförallt kan man bestämma storleken på dem själv. Dekorera även med sesamfrön.

26 januari 2009
Visa mer
24

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk och vatten blandat
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 12-13 dl vetemjöl
  • vallmofrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen 250°. Ljumma degvätskan till fingervärme. Smula jästen i degbunken och rör ut den innan resten tillsätts.
  2. Arbeta in salt, socker och så mycket vetemjöl att det blir en smidig deg som inte kladdar. Jäs den övertäckt en dryg halvtimme.
  3. Arbeta degen på bakbordet, dela den i två delar och rulla ut längder som skärs i 12 bitar vardera. Rulla runda bullar, doppa ovansidan i ett fat med vallmofrö och lägg dem på en smord plåt att jäsa ca 50 min.
  4. Efter att bullarna jäst ca 15 min lägger man ett bakplåtspapper över bullarna, placerar en bakplåt ovanpå och trycker till. Då blir bullarna lite platta och jämnrunda. Fortsätt jäsningen angiven tid.
  5. Grädda bröden på mittfalsen tills de har fin färg, 6-8 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept