Helstekta lammracks med vitlöksyoghurt

Helstekta lammracks med vitlöksyoghurt
Foto: TV4

Lammracks kan man köpa djupfysta till bra pris i små paket. Vill du laga till många går det här receptet utmärkt att dubblera.

7 april 2009
4

Du behöver

  • 4 lammracks med minst 3 kotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att bryna i
  • 1 apelsin
  • 2 kvistar färsk timjan

Vitlöksyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och riv den fint. Blanda samman yoghurt, vitlök och salt. Låt stå kallt till servering.
  2. Sätt ugnen på 175°. Tvätta apelsinen, strimla skalet och pressa ut saften. Krydda racksen med salt och peppar. Bryn i stekpanna så att det får fin färg. Lägg racksen i en ugnssäker form och slå över apelsinsaften.
  3. Ställ dem att eftersteka i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 60° för rosa kött och 70° för genomstekt. Strö apelsinskalen över racksen och låt dem vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller det saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna före servering och dekorera med timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept