Helstekt vårkyckling med majs- och ostdipp

Helstekt vårkyckling med majs- och ostdipp
Foto: TV4

Till den här rätten med inspiration från Mexiko har vi använt små vårkycklingar. Det går naturligtvis bra med vanlig kyckling också, 2 stycken är lagom till 4 personer.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 vårkycklingar
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk chilipulver

Dipp:

  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk stekt, hackad gul lök
  • 1 poblanochili
  • 1 dl kokta majskorn
  • 1 dl grädde
  • 3 msk riven cheddarost
  • 1 droppe liquidsmoke
  • 1 tsk hackad färsk basilika
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta Majskolvar
  • kokt sötpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in kycklingarna med salt, peppar och chilipulver. Stek i ugnen i 20-30 minuter. Kontrollera att köttsaften som sipprar ut när du sticker i kycklingen är genomskinlig. Använder du större kyckling blir stektiden mellan 50 och 60 minuter.
  2. Dipp: Riv cheddarosten. Skala och hacka den gula löken fint. Kärna ur och hacka poblanochilin. Hacka basilikan. Fräs lök och chili i olja. Häll i majskornen och grädden och låt puttra i 2 minuter. Rör ner osten och krydda med basilika, salt och peppar.
  3. Servera kycklingen med majskolvar, sötpotatis och dipp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept