Helstekt rosmarinkyckling

Helstekt rosmarinkyckling
Foto: TV4

Ett fiffigt sätt att tillaga kycklingen i ugnen är att vika ut den, så minskar tillagningstiden en hel del. Vill du servera klyftpotatis till, ställer du in den samtidigt i ugnen. Då blir den klar när kycklingen är genomstekt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk ljus kinesisk soja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Ställ kycklingen på "högkant" och skär på var sida av ryggbenet. Ta bort det. "Vik" ut kycklingen.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg den på galler i en långpanna med lite vatten. Pensla med soja, strö på rosmarin och klicka på smöret.
  3. Ställ in långpannan i ugnen och stek kycklingen i 25 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept