Helstekt rödspätta med stekt tomat och svamp

Helstekt rödspätta med stekt tomat och svamp
Foto: TV4

Det ser både trevligt ut och smakar gott att laga en hel portionsspätta per person. Den här rätten kan du även laga av spättafiléer. Ta då 600 g filéer till fyra personer. Kokt potatis smakar gott till.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hela flådda rödspättor
  • 1,5 dl vetemjöl till panering
  • smör till stekning
  • salt
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 tomat
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 citron

Till servering:

  • 50 g smör

Gör så här

  1. Panera rödspättan i mjöl och salt. Stek den i medelvarm panna sammanlagt ca 15 minuter beroende på tjocklek, prova att köttet släpper från benen på tjockaste delen.
  2. Skiva tomaten och stek den hastigt. Skiva och fräs champinjonerna i smör. Lägg upp tomatskivorna på fisken, strö över svampen och garnera med rikligt med persilja och två citronklyftor.
  3. Hetta upp smöret i en kastrull. Häll av det klara, gula smöret utan att den vita bottensatsen följer med. Servera smöret i en varm såskanna vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept