Sätt ugnen på 180°. Blanda samman olja, timjan, salvia, rosmarin, peppar och pressad vitlök till marinad och låt köttet marinera i ca 1 timme. Ugnsstek det sedan i ca 20 minuter. Håll köttet varmt i folie, dela racksen precis före servering i kotletter med ben.
Potatistimbal: Skala, strimla och skölj potatisen, låt vattnet rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn potatisen på hög värme, blanda ner purjo och efterstek några minuter. Krydda med salt och peppar och fyll fyra smorda portionsformar med potatisblandningen. Håll dem varma och stjälp upp dem precis före servering.
Timjansky: Finhacka schalottenlök och fräs den i smör. Häll på buljong och låt det koka ihop till hälften. Sila av skyn och krydda med timjan, salt och peppar. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten och strimla paprikan. Servera grönsakerna till köttet och timbalen, skyn serveras för sig.