Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal

Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal
Foto: TV4

Lammracks kan delas i kotletter direkt eller helstekas och delas strax före servering. Här får de sällskap av en enkel timbal och en läcker timjansky.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g lammrack
  • 80 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • tom rad
  • Marinad:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Potatistimbal:

  • 8-10 potatisar
  • 2 purjolökar

Timjansky:

  • 2 msk smör
  • 3 schalottenlökar
  • 8 dl buljong
  • 1 msk timjan
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda samman olja, timjan, salvia, rosmarin, peppar och pressad vitlök till marinad och låt köttet marinera i ca 1 timme. Ugnsstek det sedan i ca 20 minuter. Håll köttet varmt i folie, dela racksen precis före servering i kotletter med ben.
  2. Potatistimbal: Skala, strimla och skölj potatisen, låt vattnet rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn potatisen på hög värme, blanda ner purjo och efterstek några minuter. Krydda med salt och peppar och fyll fyra smorda portionsformar med potatisblandningen. Håll dem varma och stjälp upp dem precis före servering.
  3. Timjansky: Finhacka schalottenlök och fräs den i smör. Häll på buljong och låt det koka ihop till hälften. Sila av skyn och krydda med timjan, salt och peppar. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten och strimla paprikan. Servera grönsakerna till köttet och timbalen, skyn serveras för sig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept