Helstekt kyckling med blekselleri och mynta

Helstekt kyckling med blekselleri och mynta
Foto: TV4

Blekselleri kallas också för stjälkselleri eller bladselleri och är uppskattat för sina spröda stjälkar som väl kommer till pass med helstekt kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling ( 1 1/2 kg)
  • 1 knippa blekselleri
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 knippa mynta
  • 1 citron
  • 25 tsk smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär sellerin i små bitar och fräs den i smör. Lägg över i en smord, ugnssäker form. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Stick hål i citronen och fyll kycklingen den och myntan.
  2. Smält smöret. Lägg kycklingen med ryggen upp ovanpå sellerin och pensla med smält smör. Ställ i ugnen och stek 15 minuter.
  3. Vänd en sidan upp och stek varje sida i 10 minuter. Pensla med smör. Vänd slutligen bröstet upp, pensla med smör och stek kycklingen till vacker färg. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept