Helstekt kotlettrad med ädelostsås

Helstekt kotlettrad med ädelostsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt kotlettrad med ädelostsås

8 ingredienser

Benfri kotlettrad passar utmärkt att steka hel i ugnen för att sedan skivas upp i tunna skivor. En smakrik sås, ädelostsås, passar bra att servera till liksom kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kotlettrad benfri
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Ädelostsås:

  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 40 g ädelost
  • 1 msk maizenaredning

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna. Lyft över i en smord ungnssäker form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 80°. Det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i tio minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Sås: Koka upp buljong och grädde. Smaksätt med ost. Rör ut maizenaredningen i lite vatten och red av såsen.
  3. Servera köttet med såsen och kokt potatis.