Värm ugnen till 225°. Putsa filén fri från hinnor och senor och krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om och lägg det i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i filéns tjockaste del och ugnsstek den tills innertemperaturen är 61–63 °, då är köttet vackert rosa i mitten. Vill du ha köttet rött, stoppa vid 59°. Vill du ha köttet helt genomstekt, låt det stå tills temperaturen är närmare 70°. Ta ut köttet, vira in det i aluminiumfolie och låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det i skivor. Håll köttet varmt i folie eller smörpapper till servering.
Gremolata: Tvätta citronerna och riv det gula skalet. Skala vitlöksklyftorna, grovhacka dem och finhacka persiljan. Blanda samman.
Koka tagliatellen efter anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i durkslag. Skär upp kalvfilén, strö över gremolata och servera med den nykokta tagliatellen.