Helstekt kalkonbröst

Helstekt kalkonbröst
Foto: TV4

Färsk kalkonbröst blir saftigt och gott med tillagning i ugn. Roliga tillbehör gör det till en festrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g färskt kalkonbröst
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smör

Förslag till servering:

  • ugnsstekta rotfrukter
  • potatispuff
  • fylld filodegsrulle

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Krydda kalkonbröstet med salt och peppar. Bryn gyllenbrun i smör.
  2. Baka i ugnen i 40 minuter eller till innertemperatur 77°.
  3. Ta ut köttet, vira in det i aluminiumfolie och låt det vila 10-20 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept