Helstekt högrev

Helstekt högrev
Foto: TV4

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik potatisgratäng smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
5 h
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,6-2 kg benfri högrev
  • salt och svartpeppar

Gratäng

  • 1 kg potatis, skivad
  • salt och svartpeppar
  • ca 60 g parmesanost, riven
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader. Det tar 4-5 timmar.
  3. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  4. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225 grader ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.
Kommentera receptet

Fler goda recept