Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås

Helstekt fläskytterfilé med pasta och rödvinssås
Foto: TV4

Fläskytterfilé är samma som kotlettrad utan ben. Här får köttet sällskap av en len rödvinssås och nykokt pasta.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g benfri fläskkotlettrad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 portioner pasta
  • Rödvinssås:
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till servering:

  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Kött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet runt om i en stekpanna, lyft över i en smord ugnssäker form och ställ in att eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 80°, det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Rödvinssås: Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs schalottenlöken i smöret utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med buljong och vin, lite i taget under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Rör om då och då. Sila såsen.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Servera köttet med pastan och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept