Helstekt fläskytterfilé med pasta och grönsaker

Helstekt fläskytterfilé med pasta och grönsaker
Foto: TV4

Fläskytterfilé kallas den benfria kotlettraden av fläsk. Den passar utmärkt att steka i ugn och servera i tunna skivor.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 portioner pasta

Till servering:

  • syltlök
  • sockerärter
  • strimlad rödlök
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna och lyft över det i en smord ugnssäker form. Ställ in köttet i ugnen tills innertemperaturen är 80°, ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter. Skär upp i tunna skivor.
  2. Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten. Strimla den röda löken. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Servera köttet med pasta, syltlök, sockerärter, röd lök, färsk basilika och eventuellt rödvinssås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept