Helstekt fläskfilé med fransk senapssås

Helstekt fläskfilé med fransk senapssås
Foto: TV4

Helstekt fläskfilé med god sås på vitt vin, grädde och en touch av ljus fransk senap. Fläskfilé är gott, enkelt att tillaga och roligt att variera!

Till fläskfilé med senapssås är det gott med pressad potatis, bandpasta eller ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Helstekt fläskfilé

  • 1 kg fläskfilé
  • 300 g champinjoner
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 msk ljus fransk senap
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om i 1 msk smör, lägg upp det i en ugnssäker form och sätt den i ugnen i 10 minuter.
  2. Ta ut köttet och svep in det i folie, lägg tillbaka paketet i formen och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 77° eller att köttsaften är klar och genomskinlig om du skär i köttet.
  3. Sås: Rör ut senapen i grädden och småkoka såsen på medelvärme tills den tjocknar en aning. Rensa och skiva champinjonerna och fräs dem några minuter i smör i en stekpanna, häll sedan på vinet. Öka värmen och låt vinet koka in till hälften, tillsätt senapsgrädden och koka tills såsen tjocknar igen. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept