I samarbete med Scan

Helstekt fläskfilé med fetaostgratinerade rotsaker

Scan fläskfilé med ugnsgratinerade rotsaker
Foto: Köket.se
50 m
4

Du behöver

Fläskfilé

  • ca 800 g Scans fläskfilé från Svensk Rapsgris
  • 3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och peppar
  • smör och olja, till stekning

Rotfrukter

  • 300 g morötter
  • 250 g rödbetor
  • 300 palsternacka
  • olja
  • några kvistar rosmarin
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman olja, soja, vitlök, salt och peppar och marinera fläskfilén i blandningen medan du förbereder rotfrukterna.
  3. Skala och skär alla rotfrukter till stavar. Lägg på en plåt och ringla över rikligt med olja. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
  4. Stek fläskfilén i en het stekpanna så den får lite yta. Lägg på plåten tillsammans med rotsakerna och tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills fläskfilén har en innertemperatur på 72 grader.
  5. Ta ut plåten ur ugnen när ca 10 minuter av tiden återstår, smula över fetaost och tillaga färdigt.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept