Helstekt fläskfilé med caesarsallad

40 m
4
Helstekt fläskfilé med caesarsallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Caesarsallad med helstekt fläskfilé, caesardressing med wasabisting, äpple, frasiga krutonger och stekt romansallad.

19 september 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 3 mindre huvuden romansallad
  • 2 rejäla skivor gammalt surdegsbröd
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Dressing

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 sardeller, rivna
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 dl parmesan, finriven
  • 2 tsk wasabi

Servering

  • 1 syrligt rött äpple
  • 1 dl parmesan, för dekoration

Gör så här

  1. Hetta upp 2 msk olivolja och 1 msk smör i en panna tills smöret tystnar. Salta generöst runt hela din rumstempererade fläskfilé och stek den gyllene på alla sidor. Lägg över den i en ugnsfast form, peppra generöst över hela och stek i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen når 65 grader. Låt den sedan vila i ca 15 min.
  2. I samma panna där du stekte köttet steker du nu romansalladen i halvor med snittytan nedåt. Stek på medelhög temperatur tills ytan fått fin färg. Arrangera salladen vackert på ett fat.
  3. Tärna eller riv brödet i mindre bitar, hetta upp 2 msk olivolja och 2 msk smör i en panna och stek brödbitarna långsamt tills de är krispiga och gyllene. Salta försiktigt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Igen i samma panna, torka ur fettet, lägg i alla ingredienserna till dressingen och rör om på låg värme tills osten smält och dressingen gått ihop. Ta av från värmen.
  5. Skär upp fläskfilén i tunnare skivor och lägg dem vackert intill salladen på fatet. Ringla över dressingen, toppa med krispiga krutonger och äpplet skuret i mindre klyftor. Hyvla till sist över rejält med parmesanflak och dra ett varv med pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept