I samarbete med Scan

Helstekt fläskarré med honungsrostade grönsaker

50 m
4
Scan Hel fläskarré med honungsrostade grönsaker
Foto: Köket.se
Från Scan

En riktig festmåltid där ugnen gör jobbet! Med fina ingredienser som kött från rapsgris, pumpa och pinjenötter behövs inte mycket mer för att smaklökarna ska jubla!

16 november 2016
Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 1 pkt Scans karré i bit, från Svensk Rapsgris
  • salt och peppar
  • olja
  • 0,5 butternut pumpa
  • 250 g rödbetor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vitlök
  • 50 g pinjenötter
  • 65 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in karrén med salt och peppar. Bryn karrén runt om i en het stekpanna med olja. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 70-75 grader, ca 40 minuter.
  2. Skala pumpa och rödbetor och skär i stora tärningar. Lägg pumpa och rödbetor i ugnsform och blanda in honung, olja, salt och peppar. Rosta i ugnen samtidigt som fläskkarrén.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ställ undan fram till servering.
  4. Hetta upp stekpannan med riktigt med olja och fritera hela vitlöksklyftor.
  5. Låt köttet vila i några minuter och servera sedan tillsammans med spenat, honungsrostade grönsaker, pinjenötter och friterad vitlök.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept