I samarbete med Scan

Helstekt fläskarré med honungsrostade grönsaker

50 m
4
Scan Hel fläskarré med honungsrostade grönsaker
Foto: Köket.se

En riktig festmåltid där ugnen gör jobbet! Med fina ingredienser som kött från rapsgris, pumpa och pinjenötter behövs inte mycket mer för att smaklökarna ska jubla!

16 november 2016
50 m
4

Du behöver

  • 1 pkt Scans karré i bit, från Svensk Rapsgris
  • salt och peppar
  • olja
  • 0,5 butternut pumpa
  • 250 g rödbetor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vitlök
  • 50 g pinjenötter
  • 65 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in karrén med salt och peppar. Bryn karrén runt om i en het stekpanna med olja. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 70-75 grader, ca 40 minuter.
  2. Skala pumpa och rödbetor och skär i stora tärningar. Lägg pumpa och rödbetor i ugnsform och blanda in honung, olja, salt och peppar. Rosta i ugnen samtidigt som fläskkarrén.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ställ undan fram till servering.
  4. Hetta upp stekpannan med riktigt med olja och fritera hela vitlöksklyftor.
  5. Låt köttet vila i några minuter och servera sedan tillsammans med spenat, honungsrostade grönsaker, pinjenötter och friterad vitlök.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept