Helstekt entrecote med haricots verts

Helstekt entrecote med haricots verts
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt entrecote med haricots verts

7 ingredienser

En bit helt kött kan med fördel stekas i ugnen. Det är viktigt att köttet får vila ordentligt innan det skivas upp. Då behåller det köttsaften bättre och blir fastare och lättare att skära.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver
  • smör, till stekning

Till servering:

  • 4 port potatis, kokt
  • 400 g haricots verts, kokta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn det vackert runt om i smör. Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Slå lite vatten pannan. Stick en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet.
  2. Ställ formen på galler ganska långt ner i ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 63-70 °.
  3. Låt köttet vila i minst 10 minuter insvept i folie. Dra ur termometern och skiva köttet. Sila skyn från ugnsformen och blanda den i en kastrull med köttsaften från foliepaketet. Hetta upp skyn och servera till köttet.