Helstekt entrecote med haricots verts

Helstekt entrecote med haricots verts
Foto: TV4

En bit helt kött kan med fördel stekas i ugnen. Det är viktigt att köttet får vila ordentligt innan det skivas upp. Då behåller det köttsaften bättre och blir fastare och lättare att skära.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g entrecote
  • salt och malen svartpeppar
  • vitlökspulver
  • smör till stekning

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis
  • 400 g kokta haricots verts

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn det vackert runt om i smör. Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Slå lite vatten pannan. Stick en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet.
  2. Ställ formen på galler ganska långt ner i ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 63-70 °.
  3. Låt köttet vila i minst 10 minuter insvept i folie. Dra ur termometern och skiva köttet. Sila skyn från ugnsformen och blanda den i en kastrull med köttsaften från foliepaketet. Hetta upp skyn och servera till köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept