Helstekt biff

Helstekt biff
Foto: TV4

Det här är det absolut allra godaste sättet att tillaga biff i bit. Det är inte värt att tillaga en mindre bit än 1 kg, så är ni färre blir det över till matlåda eller pytt i panna.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg biff i bit
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skala vitlöken och riv den. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlök. Pensla med smält smör. Lägg köttet på galler i en långpanna och ställ in i ugnen. Slå en bottenskyla vatten i långpannan.
  2. Stek köttet till en innertemperatur på 59° för rött och 61° för rosa och 65° för genomstekt.
  3. Svep in köttet i folie eller smörpapper och låt det vila i 10 minuter innan det skärs upp i skivor. Grilla snabbt i het grillpanna om du vill ha grillmönster på skivorna!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept