Helstekt abborre med limeaioli

Helstekt abborre med limeaioli
Foto: TV4

Pinfärska abborrar ska helst tillagas så enkelt som möjligt. Bryn dem och låt dem steka färdigt i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st abborrar
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar, malen

Limeaioli:

  • 1 dl majonäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar, malen
  • 2 klyftor vitlök
  • saft och skal från 1 lime

Gör så här

  1. Rensa och fjälla abborrarna. Värm ugnen till 175º. Torka och snitta fisken, pensla den med olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Bryn fisken 1-2 minuter på varje sida. Lägg fisken i en ugnssäker form. Efterstek i mitten av ugnen 20 minuter.
  3. Limeaioli: Blanda samman majonnäs, senap, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och limesaften. Rör ner limeskalet. Servera till den nystekta abborren.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept