Helstekt abborre med limeaioli

Helstekt abborre med limeaioli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helstekt abborre med limeaioli

10 ingredienser

Pinfärska abborrar ska helst tillagas så enkelt som möjligt. Bryn dem och låt dem steka färdigt i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 4 abborrar
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Limeaioli:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt, saft och skal från

Gör så här

  1. Rensa och fjälla abborrarna. Värm ugnen till 175º. Torka och snitta fisken, pensla den med olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Bryn fisken 1-2 minuter på varje sida. Lägg fisken i en ugnssäker form. Efterstek i mitten av ugnen 20 minuter.
  3. Limeaioli: Blanda samman majonnäs, senap, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och limesaften. Rör ner limeskalet. Servera till den nystekta abborren.