Miss Piggy cupcakes

Miss Piggy cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Miss Piggy cupcakes

Av: Leila Lindholm

Från: Hello cupcake!

20 ingredienser

Leila Lindholms söta Miss Piggy cupcakes, till barnkalaset! Receptet finns med i boken Hello cupcake!

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Läs mer om Leilas kokbok

Hello cupcake!

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner

Miss Piggy cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk rosenvatten

Pink cream cheese frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 100 g färskost
  • Ett par droppar röd karamellfärg

Dekoration

  • marshmallows
  • Nonstop
  • Blomsterströssel
  • marsipan (eller sockerpasta)

Gör så här

Miss Piggy cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Tillsätt rosenvattnet.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna.

Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Färga frostingen med några droppar karamellfärg.
  3. Bred frostingen på kakorna och garnera med en halv marshmallow som tryne, lägg på två strösselflingor, sätt non stop till ögon och kavla ut lite marsipan eller sockerpasta och skär till som öron.