Hedbergs helgrillade kyckling

johan hedberg

Hedbergs helgrillade kyckling

6 ingredienser

3 h

Hel kyckling i ugn med kryddigt cajunsmör.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • cajunkryddblandning
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna och knäck med med sidan av kniven.
  3. Peta in lök och vitlök inuti kycklingen.
  4. Blanda smör och kryddor. Det funkar även med grillkrydda, provencalska kryddor eller bara lite timjan och rosmarin.
  5. Gör små hål i skinnet på kycklingen och tryck in smörklickar mellan skinnet och köttet.
  6. Lägg kycklingen i en stekpåse och förslut.
  7. Stek i mitten av ugnen cirka 2 timmar eller tills den är 82 grader vid lårbenet eller 70 grader i filéerna eller att det kommer helt klar saft ur den när man sticker den.
  8. Låt vila cirka 30 minuter innan servering.
  9. Använd skyn till att antingen servera som den är eller gör en sås på tillsammans med lite mjölk eller buljong.
  10. Gott med råstekt potatis med rosmarin till.