Helgrillad fläskkarré, räkcocktail och rabarberpaj

Helgrillad fläskkarré, räkcocktail och rabarberpaj
Foto: Åsa Dahlgren/ Jakob Fridholm/ Linda Lomelino

Till helgen vill vi tipsa om en modern räkcocktail med asiatiska smaker, följd av saftig, helgrillad karré och en underbar rabarber- och jordgubbspaj.

Hel fläskkarré med som grillas på indirekt värme så att köttet blir riktigt mört och saftigt är en riktig höjdare. (Har du otur med vädret går det utmärkt att laga den i ugnen också.) Servera köttet som tacos, i tortillabröd tillsammans med en god tomatsalsa. Receptet har vi lånat ur Lisa Lemkes bok Till sommaren - mat för många.

Medan ni väntar på det grillade så är det gott med en somrig och fräsch räkcocktail som smaksätts med färsk koriander, chili och lime och toppas med avokadokräm. Detta recept är hämtat från Christian Hellbergs och Camilla Läckbergs bok Fest, mat & kärlek.

Till efterrätt blir det en ljuvlig liten paj med sommarens bästa; rabarber och jordgubbar. Servera en kula vaniljglass till pajen om du vill. Receptet är komponerat av Linda Lomelino.

God helg!

Helgmeny med fläskkarré