Helgrillad brasiliansk ananas med kokosglass

90 m + tid i frys
4
Helgrillad brasiliansk ananas med kokosglass
Foto: TV4

Helgrillad ananas med smak av kanel och kryddnejlika serveras till hemgjord kokosglass. Somrigt och gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 juni 2016
Visa mer
90 m + tid i frys
4

Du behöver

Kokosglass

  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 ägg
  • 3 msk fet mjölk från gården, eller standardmjölk
  • 0,5 dl strösocker

Ananas

  • 1 stor mogen ananas
  • 2 msk smör, smält
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 msk kanel, mald
  • 0,5 tsk kryddnejlika, mald

Gör så här

  1. Kokosglass
    Separera kokosgrädden från kokosvattnet. Det går lättast om burken får stå i kylen någon timme först.
  2. Dela äggulor och äggvitor i olika skålar. Vispa äggvitorna hårt. Vispa äggulorna med mjölk och socker pösigt. Vispa ner kokosgrädden. Blanda varsamt ner äggvitan och frys i minst 4 timmar. Rör då och då medan den fryser. Låt glassen tina en stund i kylskåp innan servering.
  3. Helgrillad ananas
    Förbered en grill för indirekt värme ca 175 grader. Använd rotisseri om du har. Skala ananasen. Skär bort ögonen med en vass kniv, så att det bildas ett spiralmönster.
  4. Smält smöret. Blanda socker och kryddor. Pensla ananasen med smöret och gnid in kryddblandningen. Grilla i 40-60 minuter på indirekt värme. Strö på mer av kryddorna vart efter. När ananasen är klar, dela den i sex stycken klyftor och skär bort mittstocken från alla klyftor. Servera med kokosglassen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept