Helgrillad brasiliansk ananas med kokosglass

Helgrillad brasiliansk ananas med kokosglass
Foto: TV4

Helgrillad brasiliansk ananas med kokosglass

Av: Per Ivar - Norrtälje

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

90 m + tid i frys

Helgrillad ananas med smak av kanel och kryddnejlika serveras till hemgjord kokosglass. Somrigt och gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kokosglass

  • 1 förp kokosmjölk [400 ml]
  • 2 ägg
  • 3 msk lantmjölk (eller standardmjölk)
  • 0,5 dl strösocker

ananas

  • 1 ananas
  • 2 msk smör, smält
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0,5 tsk malen nejlika

Gör så här

Kokosglass

  1. Separera kokosgrädden från kokosvattnet. Det går lättast om burken får stå i kylen någon timme först.
  2. Dela äggulor och äggvitor i olika skålar. Vispa äggvitorna hårt. Vispa äggulorna med mjölk och socker pösigt. Vispa ner kokosgrädden. Blanda varsamt ner äggvitan och frys i minst 4 timmar. Rör då och då medan den fryser. Låt glassen tina en stund i kylskåp innan servering.

Helgrillad ananas

  1. Förbered en grill för indirekt värme ca 175 grader. Använd rotisseri om du har. Skala ananasen. Skär bort ögonen med en vass kniv, så att det bildas ett spiralmönster.
  2. Smält smöret. Blanda socker och kryddor. Pensla ananasen med smöret och gnid in kryddblandningen. Grilla i 40-60 minuter på indirekt värme. Strö på mer av kryddorna vart efter. När ananasen är klar, dela den i sex stycken klyftor och skär bort mittstocken från alla klyftor. Servera med kokosglassen.