Helgpasta med ryggbiff

ca 30 m
4
Helgpasta med ryggbiff
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pasta med ryggbiff och kantareller med grädde och portvin.

6 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle eller tagliatelle
  • 300 g ryggbiff
  • 2 bananscharlottenlökar
  • 6 dl trattkantareller eller kantareller
  • 0,5 dl portvin eller marsalavin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk hackad persilja
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • rikligt med riven vällagrad svensk ost

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten 1 minut kortare än enligt anvisningarna.
  2. Medan pastavatten och pasta kokar, gör såsen.
  3. Hacka löken och skär köttet i tunna skivor.
  4. Lägg kantarellerna i en het torr panna. De kommer börja släppa vätska och knastra i pannan. Tillsätt en rejäl klick smör och även löken. Fortsätt stek på hög värme.
  5. Efter 1-2 minuter, tillsätt köttet och låt brynas. Häll på portvin och rör om. Tillsätt grädde, soja och timjan. Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar och ev mer timjan.
  6. Vänd ner den avrunna pastan i panna och vänd runt i såsen.
  7. Strö riven vällagrad ost och persilja över. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept