Helgmeny med fläskfilé

Helgmeny med fläskfilé

I helgens meny drömmer vi oss bort till Italien med lättlagad och god fläskfilé med pesto, enkel tomatbruschetta och en ljuvlig pannacotta på vit choklad.

Börja med att förbereda efterrätten - pannacottan ska stå i kylen i två timmar för att hinna stelna. När det är dags för dessert tar du fram den och toppar med färska bär eller frukt!

Bruschetta är en superenkel och god förrätt - förbered tomathack och mozarella men rosta brödet precis innan servering.

Till huvudrätt blir det en festlig pasta med fläskfilé, parmaskinka och hemmagjord pesto. Du kan steka fläskfilén och mixa peston i förväg, men pastan ska vara nykokt. Använd färsk pasta så går det på några minuter!

Steka fläskfilé

Hel fläskfilé kan ha en innertemperatur på 65-68°. Den bör sedan vila och värmeutjämna i 10-15 minuter innan den skärs upp.

Grilla/stek på hög värme
under kort tid för att undvika att köttet blir torrt. Skivor av filé, 2 cm tjocka, ska stekas eller grillas ca 2 minuter per sida.

Lättlagad meny med fläskfilé