Helgas marinerade ansjovisfilé

Helgas marinerade ansjovisfilé
Foto: TV4

Helga var Tore Wretmans mamma, om vilken han har berättat mycket i sina böcker och som även har bidragit med recept åt eftervärlden, bland annat detta. Se till att ingredienserna till såsen håller samma temperatur, den kan lätt skära sig annars.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12-15 ansjovisfiléer

Såsen:

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk tomatketchup
  • 1 tsk svensk senap
  • 3 msk matolja
  • lite salt
  • nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Lägg ansjovisfiléerna på ett litet uppläggningsfat.
  2. Rör ihop vinäger, ketchup och senap. Vispa ner oljan droppvis. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll såsen över ansjovisfiléerna och strö den finhackade rödlöken över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept