Helgas marinerade ansjovisfilé

Helgas marinerade ansjovisfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Helgas marinerade ansjovisfilé

8 ingredienser

Helga var Tore Wretmans mamma, om vilken han har berättat mycket i sina böcker och som även har bidragit med recept åt eftervärlden, bland annat detta. Se till att ingredienserna till såsen håller samma temperatur, den kan lätt skära sig annars.

Ingredienser

portioner
  • 12-15 ansjovisfiléer

Såsen:

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk ketchup
  • 1 tsk svensk senap
  • 3 msk matolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering:

  • 0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Lägg ansjovisfiléerna på ett litet uppläggningsfat.
  2. Rör ihop vinäger, ketchup och senap. Vispa ner oljan droppvis. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll såsen över ansjovisfiléerna och strö den finhackade rödlöken över.