Fisksoppa

Fisksoppa
Foto: Lottie Hallqvist
4

Du behöver

  • 500 g fisk, gärna lax och marulk
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 1 st lime
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 3 st tomater
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 st zucchini
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • mjölk, 3 %
  • hummerfond

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
  2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
  3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
  4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
  5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
  6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept