Chiliräkor med kronärtskockor

Chiliräkor med kronärtskockor
Foto: Lottie Hallqvist
Från Nyhetsmorgon

Nyttig och god rätt som passar bra soom lunch eller lättare middag.

Receptet kommer från Helena Nybloms bok Livskraft

6 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g färska räkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilifrukt
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g blandad sallad
  • 8 st kronärtskockshjärtan, konserverade
  • 2 st avokados
  • 12 st cocktailtomater
  • 12 st färska sparrisar
  • olivolja

Sås

  • 4 dl Heinz chilisås
  • 1 msk nyriven pepparrot
  • 0,5 st lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Hacka vitlök och chili. Blanda med olivolja samt salt och peppar.
  3. Blanda i räkor och låt stå 1 timme.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Skär avokadorna i bitar. Dela tomaterna.
  5. Förväll sparrisen lätt.
  6. Lägg upp grönsakerna på salladen och ringla över olivolja. Toppa med räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept