Valnötsbotten med mango och mörk choklad

Valnötsbotten med mango och mörk choklad
Foto: Lottie Hallqvist
Från Livskraft

Härlig botten med choklad och valnötter, avnjutes med glass och mango.

23 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 100 g choklad, 70 %
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2oo g vaniljglass, ca 5 dl
  • 100 g frusen tinad mango
  • 50 g choklad, 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka valnötter och choklad.
  3. Ta fram en form med löstagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
  4. Vispa vitorna lätt och tillsätt sockret efter hand. Vispa därefter till fast konsistens. Vänd i nötter och choklad.
  5. Häll i formen.
  6. Grädda i ca 35 minuter.
  7. Låt kallna. Täck valnötsbottnen med vaniljglass, strö över mangon och riv chokladen över. Servera direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept