Lammracks med en touch av Indien

Lammracks med en touch av Indien
Foto: TV4

Lammracks med en touch av Indien

Av: Helena - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1h

En kryddig lammrack smaksatt med indiska kryddor som serveras med raita

Vintips från Helena
I Castei Ripasso (22409 119.-)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner

Lammracks

  • 12 lammracks
  • flingsalt
  • svartpeppar (efter smak)

Kryddig äppelsås

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 äpple, grönt hackat
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 l köttbuljong
  • 1 dl grädde

Raita

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk koriander, hackad
  • 1-2 msk mynta hackad

Gör så här

Lammracks

  1. Värm ugnen till 170-200 grader.
  2. Putsa lammet något, gör några snitt längs med så att salt och peppar tränger in.
  3. Salta och peppra och bryn det sedan i het panna med olja så att köttet stänger sig.
  4. Ställ lammet i ugnen tills lammet nått 58 grader, då är det rosa och fint.
  5. Låt köttet vila i cirka 3 minuter, salta med flingsalt och skär upp i 1 plus 2 bitar.
  6. Servera med en kopp basmatiris och häll lite sås över sidan av riset, garnera med jordnötter och koriander.
  7. Servera tilsammmans med russin, jordnötter, baban, mangochutney, limepickles, raita och en bit naanbröd på sidan.

Raita

  1. Blanda all ingredienser i en skål och servera till.

Sås

  1. Stek lök, äpple, vitlök och curry.
  2. Blanda mjöl, mangochutney, soya och tomatpuré till en slät röra och rör ner i lökblandningen
  3. Späd med 0.5 liter buljong (valfri) och ha till sist i 1 del grädde innan servering.