Helbakad rotselleri med skirat smör, rårörda lingon och stött kryddpeppar

ca 1 h 10 m
4
Helbakad rotselleri med skirat smör, rårörda lingon och stött kryddpeppar
Foto: Filip Poon
Från Nyhetsmorgon

Frågan är om råvaran rotselleri kommer bättre till sin rätt än så här. Ugnsbakad tills den är mjuk med skirat smör och rårörda lingon toppad med kryddpeppar och persilja.

2 januari 2016
Visa mer
ca 1 h 10 m
4

Du behöver

Rotselleri

  • 1 stor rotselleri
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1,5 tsk mortlad kryddpeppar

Skirat smör

  • 150 g smör

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 3 msk socker
  • krasse, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala rotsellerin, gnid in med smör, salta ordentligt. Baka i ugnen ca 8-10 min, Sänk sedan värmen till 170 grader, låt gå tills den är mjuk på insidan, ca 1 timme.
  3. Blanda socker och frysta lingon, ställ åt sidan.
  4. Skirat smör
    Lägg smöret i en kastrull, låt smälta på låg värme utan att röra om. När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet i en skål, gör dig av med bottensatsen som blir kvar i kastrullen.
  5. Skär upp den mjuka rotsellerin häll på lingon och smör, och toppa med en nypa av den mortlade kryddpepparn och krasse. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept