Helbakad och smörstekt rotselleri

1 h 15 m
4
Helbakad och smörstekt rotselleri
Foto: Katarina Di Leva
Från Nyhetsmorgon

Serveras med rödlök, gräddfil och tångkaviar.

Den här förrätten är värd varenda sekund av beredningstid. Att först baka rotsellerin och sedan ösa den med smör är oslagbart gott och särskilt tillsammans med dessa lyxiga tillbehör! /Jennie & Stina


25 maj 2016
Visa mer
1 h 15 m
4

Du behöver

Rotselleri

  • 500 g hel rotselleri
  • 125 g smör
  • 1,5 tsk salt

Topping

  • 1 rödlök
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 dl gräddfil
  • 75 g svart tångkaviar
  • färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotsellerin och skölj den fri från eventuell jord. Gnid in 50 g smör runt om hela rotsellerin och krydda med 1 tsk salt. Lägg rotsellerin i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 1 timme.
  2. Skär rotsellerin i 1 ½ cm tjocka skivor. Smält 75 g smör i en stekpanna och stek selleriskivorna i omgångar på båda sidor tills de fått en lätt gyllenbrun färg. Ös sellerin med smöret under tiden. Krydda med återstående saltet.
  3. Topping
    Skala och finhacka rödlöken och blanda med citronsaften. Toppa rotselleriskivorna med rödlök, gräddfil, tångkaviar och dillkvistar. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept