Vispa äggvitor och socker först (spara en 0,5 dl socker) till ett hårt skum. Hacka mandlar under tiden, och ha i det sista av sockret och mandlar när skummet är färdigt.
Tag en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Tag en sockerkaksform och mät ut och rita en rund cirkel på pappret. Häll ut marängskummet på cirkeln. In i ugn i en timme.
Chokladkräm
Använd kastrull. Ha i äggulor, vispgrädde, sockret och rör under uppvärmning. Gör bitar av blockchockladen och ha i och låt smälta, sist samma med smöret. Rör om och se till att det blir en härlig konsistens på smeten. Låt stå och svalna.
Vaniljkräm
Gör allt i en kastrull, på mycket svag värme blanda äggulor, mjölk, vanilj och socker.
Rör om hela tiden så att det kommer in luft i smeten. När den tjocknat, ha i limeskalet och låt stå svalt och svalna.
Marinera jordgubbarna
Skölj jordgubbarna, skär dem i skivor, lägg dom i en skål, och häll limejuicen över blanda om lite då och då.
Sockerkaksbotten
Sätt ugnen på 250 grader.
Använd en elvisp och blanda först ägg och socker, sedan mjöl och bakpulver. Bröa en sockerkaksform som har löstagbar botten.
Grädda i fem minuter.
Servering
Vispa grädden och krossa daimen. När alla delar har svalnat, montera tårtan och servera.