Syrlig limepaj med kanelgrädde

Syrlig limepaj med kanelgrädde
Foto: Robin Persson/ Sjuan

Lime och kondenserad mjölk blir krämig fyllning i denna paj. Toppa med kanelgrädde.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar


Mer om Veronica »



20 september 2013
Visa mer

Du behöver

Pajskal, ger ca 9 tarteletter

  • 250 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk socker

Fyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 äggulor
  • 5 lime, skal och saft

Dekorering

  • 2 dl vispad grädde
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk florsocker
  • 1 lime

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg.
  2. Kavla ut degen och ta ut 11 rundlar med ett mått med ca 7 cm diameter. Lägg smeten i portionsformarna. Låt dem stå i kylen i 10 minuter.
  3. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris. Grädda dem i 10 minuter.
  4. Ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5 - 7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  5. Fyllning
    Blanda allt och låt stå i 30 minuter så smeten drar åt sig skalen. Sila sedan smeten i pajformarna och grädda i ugnen 175 grader i ca 15 min. Låt svalna.
  6. Vispa grädde tillsammans med kanel och florsocker till en luftig smet. Spritsa på pajerna och dekorera med skivad lime.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept