Pepparkaksbakelse med lingongrädde

6 bakelser
Pepparkaksbakelse med lingongrädde
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Jul

Veronicas bakelser på mjuk pepparkaka med rosa lingongrädde.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar


Mer om Veronica




Pepparkaksbakelsen får en att tänka på jul direkt vid lukten, men med den sammet lena pepparkakssmaken passar den till alla tider. Den är en lättäten bakelse, tillsammans med lingongrädden blir det en syrlig och frisk fläkt. Skitgott!

17 oktober 2013
Visa mer
6 bakelser

Du behöver

Kakbotten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk

Lingongrädde

  • 2 dl grädde
  • 1-2 dl frysta lingon
  • 0,5-1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Täck en hel plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna i en annan bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen tillsammans med filmjölken väldigt försiktigt i smeten. Bred ut jämt över plåten. Grädda i 5 minuter.
  5. Vispa grädden. Blanda lingonen med florsockret, rör sedan ner i grädden. Klart.
  6. Låt kallna och skär ut med hjärtformade pepparkaksformar 2 lager till varje bakelse.
  7. Fyll med lingongrädde mellan lagren och på toppen. Dekorera med en ros.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept