Pepparkaksbakelse med lingongrädde

Pepparkaksbakelse med lingongrädde
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Veronica Smedh
Veronica Smedh

Pepparkaksbakelse med lingongrädde

11 ingredienser

Veronicas bakelser på mjuk pepparkaka med rosa lingongrädde.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Pepparkaksbakelsen får en att tänka på jul direkt vid lukten,men med den sammet lena pepparkakssmaken passar den till allatider. Den är en lättäten bakelse, tillsammans med lingongräddenblir det en syrlig och frisk fläkt. Skitgott!

Ingredienser

portioner bakelser

Kakbotten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk

Lingongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 dl frysta lingon
  • 0,5-1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Täck en hel plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna i en annan bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen tillsammans med filmjölken väldigt försiktigt i smeten. Bred ut jämt över plåten. Grädda i 5 minuter.
  5. Vispa grädden. Blanda lingonen med florsockret, rör sedan ner i grädden. Klart.
  6. Låt kallna och skär ut med hjärtformade pepparkaksformar 2 lager till varje bakelse.
  7. Fyll med lingongrädde mellan lagren och på toppen. Dekorera med en ros.