Plättspån med jordnötsfrosting

40 min
20 st
Plättspån med jordnötsfrosting
Foto: TV4

Smarriga kakor med hackade jordnötter fylls med jordnötskräm.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
40 min
20 st

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl smält smör
  • hackade jordnötter

Jordnötsfyllning

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 msk mjölk
  • 50 g finkornigt jordnötssmör

Gör så här

  1. Rör i hop ägg och socker.
  2. Rör ner vetemjöl och det smälta smöret.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper, ca 10 cm rundlar.
  4. Strö lite jordnötter på varje kaka och grädda i ugn 200 grader tills dom börjar få färg i kanterna.
  5. Ta ut ur ugnen och lossa spånen med en stekspade. Rulla snabbt upp spånen runt något, tex handtaget på en träslev med runt handtag. Lägg åt sidan med skarven nedåt. Akta så du inte bränner dig!
  6. Gör jordnötskrämen under tiden du väntar på att kakorna ska svalna. Med elvisp, vispa smör och florsocker smidigt.
  7. Tillsätt mjölk och jordnötssmör och fortsätt vispa tills det blir riktigt fluffigt.
  8. Fyll en spritspåse med jordnötskrämen och fyll varje kaka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept