Pistagebiskvier med cappuccinosmörkräm

Pistagebiskvier med cappuccinosmörkräm
Foto: TV4
Ulrika Lind
Ulrika Lind

Pistagebiskvier med cappuccinosmörkräm

11 ingredienser

Biskvier på pistagebotten fyllda med cappuccinosmörkräm och doppade i vit choklad.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner
  • 100 g pistagemjöl
  • 100 g florsocker
  • 2 äggvitor
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk cappuccinopulver
  • 1 msk vatten, hett
  • 200 g vit bakchoklad
  • pistagenötter, till dekoration

Gör så här

  1. Värm ugnen till ca 200 grader.
  2. Vispa upp vitorna och sikta ner pistagemjöl och florsocker. Spritsa ut ca 12 kakor på bakplåtspapper och grädda mitt i ugn ca 10 min. Låt svalna.
  3. Vispa smöret mjukt med elvisp. Sikta ner florsocker och tillsätt vaniljsocker och äggulan. Vispa slätt.
  4. Rör ut cappuccinopulvret med hett vatten och vispa ner i smörkrämen.
  5. Bred ut lite av smörkrämen på varje pistagekaka. Ställ kallt.
  6. Smält vit choklad och doppa sedan varje kaka i chokladen. Toppa med en pistagenöt.