Kondisbitar med kastanjetryffel

Kondisbitar med kastanjetryffel
Foto: TV4

Kondisbitar med mandelmassa, kastanjepuré och choklad.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

23 oktober 2014
Visa mer
9

Du behöver

Kondisbitar

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smält mörk choklad
  • 1 ägg
  • 1 burk sötad kastanjepuré (250 g)
  • 50 g margarin
  • 50 smält ljus choklad
  • 200 g smält mörk choklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassan. Smält 50 g choklad och blanda ner i mandelmassan tillsammans med ägget.
  3. Fördela smeten i en form ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn ca 15 min Låt svalna.
  4. Vispa ihop kastanjepuren med margarinet. Lägg ca en tredjedel åt sidan.
  5. Smält den ljusa chokladen och rör ner i resterande kastanjesmet. Bred ut över den avsvalnade chokladkakan. Ställt kallt och låt stelna.
  6. Skär ut 9 rutor av kakan och dela sedan varje kaka diagonalt så du får 18 trianglar.
  7. Doppa varje kaka i mörkchoklad och låt stelna. Spritsa ut lite av den resterande kastanjesmeten på varje kaka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept