Bananpaj med kolasås

Bananpaj med kolasås
Foto: Robin Persson/ Sjuan

Du behöver

Deg, räcker till 12 tarteletter

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 äggula

Fyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 30 g smör
  • 420 g kondenserad mjölk
  • 1 msk ljus sirap
  • 4 bananer, skivade
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad (70 %)

Gör så här

  1. Deg
    Blanda alla ingredienserna till pajdegen, vetemjöl, socker, margarin och äggula. 
  2. När degen är klar linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i formarna, nagga med en gaffel . Täck kanterna med aluminiumfolieremsa. 
  4. Grädda på botten av ugnen på ett galler i ca 15 min.
  5. Ta bort aluminiumfolien och flytta upp pajskalet en nivå, grädda i ytterligare 10 min.
  6. Fyllning
    Lägg, kondenserad mjölk, smör och sirap i en kastrull. Rör om på medelvärme tills blandningen kokat upp, tjocknat och blivit ljust karamellfärgad. Låt svalna något.
  7. Placera ut hälften av bananerna i pajskalet, häll på kolasåsen, släta till ytan och ställ kallt 30 min.
  8. Klicka grädde ovanpå kolasåsen och placera ut resten av bananerna ovanpå. Ringla smält choklad över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept