Ronnies petit choux

Ronnies petit choux
Foto: Tv4

Petit choux med mörk körsbärstryffel, med smultronkräm serverade på strå samt petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone serverad i röd ros.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »


 
Petit choux med mörk körsbärstryffel

Petit choux med smultronkräm

15 november 2012
Visa mer

Du behöver

Pate à choux

  • 200 g mjölk
  • 200 g vatten
  • 160 g smör
  • 1 tsk salt
  • 250 g vetemjöl
  • 7 st ägg
  • Röd karamellfärg

Tryffel

  • 3 dl grädde
  • 350 g mörk choklad
  • 0,5 dl Kirsch

Karamell

  • 500 g socker
  • 250 g glukos
  • 200 g vatten (alt 150 g vatten+50g kirsch)
  • Röd karamellfärg
  • Grön karamellfärg

Röd karamellfärg

  • 300 g färska smultron
  • Socker
  • Grädde
  • 300 g vit choklad
  • Grön karamellfärg
  • 15 st vetestrån med ax

Petit choux med rosor

  • 300 g skalade naturella pistagenötter
  • 300 g mascarpone
  • Rosenvatten
  • Socker
  • Äggvita
  • 15 st kraftiga, långskaftade röda rosor
  • 30 st stora kronblad av röd ros, ekologiska/obesprutade

Gör så här

  1. Pate à choux
    Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Koka upp vätska o fett.
  3. Blanda i mjöl och rör tills det släpper kanterna.
  4. Blanda i äggen ett i taget.
  5. Rör en stund till.
  6. Låt svalna.
  7. Färga delar av degen med röd karamellfärg.
  8. Spritsa ut bakelserna på en plåt.
  9. Grädda i 15 - 20 min.
  10. Petit choux med mörk körsbärstryffel
    Tryffel
    Värm grädde, tillsätt choklad och rör. Blanda i körsbärslikören. Fyll petit chouxerna med tryffel.
  11. Karamell
    Koka till socker glykos och karamellsärg till 155 grader. tillsätt grön respektive röd karamellfärg vid 140 grader.
  12. Petit choux med smultronkräm
    Färga degen röd med karamellfärg före spritsning.
  13. Gör en snabb sylt eller mosa bären.
  14. Koka upp grädde o blanda i chokladen.
  15. Fyll.
  16. Petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone
    Rosta och mal nötterna
  17. Blanda allt och smaksätt.
  18. Kandera rosenblad med äggvita och socker som värmts till 50 grader.
  19. Fyll petitchouxerna och klistra fast kanderade rosenblad.
  20. Töm rosorna på de centrala kronbladen och lägg i bakverket..
  21. Florsockra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept