Valnötsbröd med smak av fänkål och rosmarin

2,5 h
1 limpa
Valnötsbröd med smak av fänkål och rosmarin
Foto: TV4

Limpa smaksatt med västerbottensost, fänkål, rosmarin och hackade valnötter.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

18 september 2014
Visa mer
2,5 h
1 limpa

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 dl potatisfiber
  • 1 tsk havssalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl riven stark ost, typ västerbottens

Torra kryddor

  • 1 msk fänkål
  • 1 msk rosmarin
  • 2,5 dl valnötskärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i 37-gradigt vatten.
  2. Tillsätt olja och sirap.
  3. Blanda de torra ingredienserna (utom valnötter), tillsätt i degvätskan och häll även i osten.
  4. Arbeta ihop till en deg.
  5. Låt jäsa i 30 min.
  6. Hacka valnötter grovt, arbeta i dem i degen.
  7. Låt jäsa i ytterligare i 30 min.
  8. Ta upp degen försiktigt och forma den till en limpa och vrid den. Grädda i 30 min i 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept