Nötflarn med mockafyllning

30 min
20 st
Nötflarn med mockafyllning
Foto: TV4

Flarn gjorda på hasselnötter och mandel. Fylls med mockakräm.

Om nötflarnen inte ska ätas direkt uteslut vispgrädden ta då i stället 2 dl smetana.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

4 september 2014
Visa mer
30 min
20 st

Du behöver

  • 50 g mandel, skalade och hackade
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk honung
  • 1 msk vispgrädde

Mockakräm

  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2,5 dl mascarpone
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 cl kaffelikör
  • 2 cl espressokaffe
  • 1-2 msk strösocker

Gör så här

  1. Smält ihop nötter, smör, honung och socker. Tillsätt vetemjöl och grädde. Sjud i cirka två minuter.
  2. Klicka ut 1 tsk stora kakor. Grädda i 200 grader, 5-6 minuter.
  3. Rulla flarnen 1 cm tjocka. Blanda ihop mockakrämen och fyll rullarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept