Chokladkupol

Chokladkupol
Foto: TV4
6

Du behöver

Dacquoisebotten

  • 3 äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 100 g valnötter, malda
  • 30 g mandelmjöl
  • 1 tsk citronsaft

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk starkt kaffe
  • 3 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk cointreau

Hallonmousse

  • 250 g färska hallon
  • 250 g mascarpone

Garnering

  • 1 dl Valrhona kakaopulver

Gör så här

  1. Dacquoisebotten
    Vispa äggvita, socker och citron till en fast maräng.
  2. Mixa valnötter, mandelmjöl och socker, vänd ned i marängen.
  3. Spritsa 6 bottnar anpassade till formarnas storlek. Grädda 15-20 min i 150 grader.
  4. Chokladmousse
    Hacka chokladen och smält den. Rör ner kaffe, äggulor och Cointreau i chokladen. Låt blandningen svalna.
  5. Vispa grädden tjock. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resterande grädde.
  6. Fyll kupolerna. Gör en grop i kupolen för hallonmousse. Ställ i kylen.
  7. Hallonmousse
    Blanda hallon och mascarpone.
  8. Servering
    Ta fram kupolerna från kylen. Fyll håligheten med hallonkrämen. Lägg på en dacquoisebotten.
  9. Doppa formarna i varmt vatten några sekunder. Tryck ut kupolerna, tryck på sidan så lossnar de lättare.
  10. Sikta över kakaopulver (gärna valrhona) över kupolerna. Ställ kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept